hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > تندرستی >  تأثیر استرس بر پیری سالم

 تأثیر استرس بر پیری سالم

استرس یک واقعیت زندگی است که اکثر ما در یک‌زمان آن را تجربه می‌کنیم.تحقیقات نشان می‌دهد که استرس مداوم می‌تواند مغز را تغییر دهد، بر حافظه تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به آلزایمر یا زوال عقل را افزایش دهد و در واقع روند پیری را تسریع نماید.

رویداد ایران-آزاده پناهی: استرس بخشی طبیعی از زندگی است و به اشکال مختلفی ظاهر می‌شود. گاهی اوقات استرس از رویدادها یا شرایط دشوار ناشی می‌شود. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، استرس یک واکنش ذهنی به شرایط چالش‌برانگیز است. از دیدگاه تکاملی، استرس برای کمک به بقای انسان وجود دارد. این اساس چیزی است که دانشمندان معمولاً پاسخ "جنگ یا گریز" می‌نامند. ما آن را هم از نظر احساسی و هم از نظر فیزیکی تجربه می‌کنیم. اما گاهی اوقات می‌توان به‌راحتی از نشانه‌های استرس غافل شد. چرا؟ زیرا این وضعیت در زندگی روزمره بسیار شایع است.
 استرس یک واقعیت زندگی است که اکثر ما در یک‌زمان آن را تجربه می‌کنیم. تغییرات مثبت، مانند تولد نوه یا ترفیع نیز می‌تواند باعث استرس شود. اما رابطه منحصربه‌فرد بین استرس و پیری به این معنی است که افراد مسن و خانواده‌ها، دوستان و مراقبان آنها باید توجه ویژه‌ای به عوامل ایجاد آن، نحوه تشخیص و اقدامات لازم در برابر آن داشته باشند.

 بیایید نگاه دقیق‌تری بیندازیم.

آیا استرس بیشتر روی افراد مسن تأثیر می‌گذارد؟

 در یک‌کلام بله.

 به گفته مؤسسه استرس آمریکا، استرس و التهاب ارتباط نزدیکی با هم دارند. علاوه بر این، استرس بر توانایی بدن برای واکنش موثر به انواع خاصی از التهاب که منجر به شرایط مرتبط با افزایش سن می‌شود، تأثیر منفی می‌گذارد.

 به‌عبارت‌دیگر، استرس بیشتر مساوی با التهاب بیشتر است و التهاب بیشتر در زمان استرس مساوی است با مشکلات سلامتی بیشتر (یا بدتر). این موارد عبارت‌اند از تصلب شرایین (سخت‌شدن شریان‌ها)، دیابت نوع 2، آرتریت، زوال عقل و سرطان. همان گزارش اشاره می‌کند که استرس مزمن همچنین می‌تواند اثربخشی واکسن‌های خاصی را در افراد مسن کاهش دهد، از جمله برای آنفولانزا و ذات‌الریه. تحقیقات نشان می‌دهد که استرس مداوم می‌تواند مغز را تغییر دهد، بر حافظه تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به آلزایمر یا زوال عقل را افزایش دهد و در واقع روند پیری را تسریع نماید.

 افراد مسن در معرض خطر خاصی برای استرس و مشکلات مربوط به استرس هستند. یک مطالعه اخیر چگونگی تغییر سطح هورمون استرس کورتیزول را در طول زمان بررسی کرد. محققان دریافته‌اند که سطح کورتیزول در بدن افراد پس از میان‌سال به طور پیوسته افزایش می‌یابد و این افزایش استرس مرتبط با سن ممکن است باعث تغییرات در مغز شود. یک متاآنالیز که توسط مؤسسه ملی سلامت روان انجام شده است، از این ایده حمایت می‌کند که استرس و اضطراب بر مغز و حافظه، تصمیم‌گیری و خلق‌وخوی انسان‌ها تأثیر می‌گذارد.

 یافتن راه‌هایی برای کاهش استرس و افزایش ثبات عاطفی ممکن است از پیری سالم حمایت کند. در تجزیه‌وتحلیل داده‌های حاصل از مطالعه طولی پیری بالتیمور، دانشمندان 2000 شرکت‌کننده را به مدت بیش از پنج دهه تحت‌نظر داشتند و خلق‌وخو و سلامت آنها را بررسی کردند. داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که از نظر عاطفی پایدار بودند به طور متوسط سه سال بیشتر از افرادی که تمایل به‌قرار گرفتن در وضعیت هیجانی منفی یا اضطراب داشتند، زندگی کردند. استرس طولانی‌مدت همچنین ممکن است به طیفی از مشکلات سلامتی از جمله اختلالات گوارشی، سردرد و اختلالات خواب کمک کرده و آن را بدتر کند.

 6 روش برتر برای مقابله با استرس

 خبر خوب این است که برخی از استراتژی‌های مدیریت استرس واقعاً خوب وجود دارد که هر کسی می‌تواند از آن استفاده کند. حتی بهتر از آن، لازم نیست همه آنها را یکجا امتحان کنید. شما می‌توانید یک یا دو روش که بیشتر به آن علاقه‌مند هستید را انتخاب کنید.

 1. منبع را حذف کنید

 این همیشه ممکن نیست، اما اگر می‌توانید، سعی کنید علت استرس خود را شناسایی کنید و کاری برای تغییر آن انجام دهید.

 2. خوب غذا بخورید

 پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، به مبارزه با اثرات التهاب کمک کند و انرژی فیزیکی مثبت را تأمین کند. استفاده از میوه‌ها و سبزیجات حجیم و مفید می‌تواند از استرس خواری یک کیسه چیپس سیب‌زمینی یا خوردن یک بستنی نیم لیتری جلوگیری کند.

 3. آب کافی بخورید

 نوشیدن آب کافی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله بهبود عملکرد مغز. افزودن یک یا دو لیوان در روز می‌تواند به شما کمک می‌کند احساسات خود را تثبیت کنید. به‌علاوه، هیدراته نگه‌داشتن خود منجر به هضم بهتر، کاهش سردرد و افزایش انرژی شما می‌شود.

 4. ورزش کنید

 فعالیت بدنی منظم به کاهش فشارخون، کاهش درد آرتریت، مبارزه با بیماری‌های مزمن و بهبود خلق‌وخو کمک می‌کند.

 5. خواب کافی داشته باشید

 خواب برای سلامت جسمی و روانی ضروری است. خواب زمانی است که بدن خودش را ترمیم می‌کند و ذهن به استراحت می‌پردازد. به‌ویژه، خواب عمیق به تنظیم خلق‌وخو و حافظه کمک می‌کند. کیفیت خواب را می‌توان با یک تشک راحت که متناسب با ترجیحات خواب شما باشد، بهبود بخشید .

 6. مراقبه کنید

 درگیرشدن در تنفس عمیق، تجسم مثبت و سایر تمرین‌های تمرکز حواس می‌تواند به آرام‌کردن افکار، کاهش ضربان قلب سریع، شل کردن ماهیچه‌های منقبض و ایجاد حس خوب کمک کند. روش‌های مختلفی برای مدیتیشن وجود دارد، بنابراین برای بررسی برخی از روش‌ها و یافتن روشی که برای شما مناسب است، وقت بگذارید.

 به یاد داشته باشید: هر کسی هرازگاهی استرس را تجربه می‌کند؛ اما مدیریت درست خود می‌تواند سلامت و رفاه جسمی و روانی شما را حفظ کند تا بتوانید به‌خوبی پیر شوید.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام